Snacka om handbollsvecka

Ja, som vanligt tänker ni, ofcourse säger jag, handbollsvecka varje vecka, javisst så är det men just nu är det hur mycket som helst!
Det börja idag med match mot Nord/möndal, otroligt seg start av oss, spelade i kulturhuset hala hall, men vi gick vinnande ur striden med 21-20. Själv blev man 8 måls skytt, kände bra faktiskt =)
Och så spelade Sverige mot Spanien, en otroligt jämn kamp som svenskarna vann med ett fantastiskt avgörade mål. Det står 26-26, Spanien har anfall, det är 11 sekunder kvar, och vinst för Sverige finns egentligen inte på kartan. Domarn blåser igång, den spanska spelare hoppar upp och skjuter, Tomas Svensson gör en perfekt räddning och får den nästan direkt i händer, Källman har sprungit på kontring, Tomas kastar ett långkast till Källman, Källman helt fri med öppet mål för Spanien har tagit in en extra spelare och bytt ut målvakten och Sverige vinner med 27-26 helt sanslöst. Då det blir en avgörande match mot Tyskland imorgon.

För oss själva har vi match imorn 20:45 i uddevalla, fyfan så segt. Sedan Match både Lördag och Söndag. Vi har fyra matcher på 5 dagar, hyffsat intensivt eller? Somfan, men Handboll är roligt, bara man inte får för mycket så man tröttnar. Men nu ser vi framåt, torsdag imorn och snart helg igen, bara att tugga på!


Handbollsdag

Ja, en handbollsdag var nog bara förnamnet! Jag gick upp vid en 11, halv 12, åt frukost och fixa till mig allmänt, sedan ungefär kvart över 12 så körde jag till Kärra med bilen, övningskörde med farsan då förstås, vi skulle kolla handboll där såklart och det hela startade klockan 13. Efter den matchen så fick vi åka iväg för jag skulle till heidhallen och träna handboll, självklart körde jag då med.
Vi var exakt 8 personer som tränade, två utan dem var ledare, vart är alla? - Bara för att det är lördagshelg. Direkt efter det så åkte vi ut till kärra för att kolla ännumer handboll av SM-handboll steg 4a. vi kollade på en del matcher till halv 8 för då var det dags att åka igen, gissa vart? - Jo, såklart hem och titta på handboll för då var EM-match mellan Sverige och Frankrike. Och Frankrike var ett nummer förstort för Sverige som kämpade in i slutet. Matchen slutade 28-24 men det var stunder då Frankrike ledde med 8 mål. Men bra jobbat av Sverige som minskade plusminus statistiken.
Och imorn blir det ännumer mer handboll ut i kärra, då det avgörs vilka som går vidare till Finalspelet steg 5.

Målvaktsparader

Ja, Handboll, EM, Match, och det är Norge mot Ryssland. Ryssland borde gå in som lite favoriter i sådana här match historiskt rätt, men nej nej. Norge har hemma EM, har enormt publikstöd, jag skulle kalla det Ryssland har pressen, Norge kan lira.
Om någon såg Sveriges match i torsdags och såg Tomas Svensson, han var mäktig i mål med sina 48 %, så skulle ni sett Guden idag, Steinar Ege i Norges mål, han hade 61%, han var helt omöjlig, han tog verkar allt. Klart att detta inte går och jämföra för ryssarnas skott var inte dem bästa, och Island är ett bättre lag än Ryssland, men shit, vilken målvakt, lägg namnet på minnet.
Matchen slutade med en 11 måls seger förr norrbaggarna med 32-21, storslam kallar jag det!

Fredag den 18/1 2008

Ja, denna dag började tidigt, redan klockan 7 var det uppgång, som vanligt ungefär 20 minuter innan jag skulle gå, jag är en sjukt seg person på morgonen, dem som känner mig fattar =) Ja, menmen, så fick man tvingat upp sig över att ens egen morsa tjötar hål i huvudet på än, haha, hon säger så roliga saker på morgonen så ibland undrar jag vad hon tänker med som idag kommer hon in "Daniel, sätt dig upp i sängen så du vaknar(inget händer) Pappa säger det" haha, jag skrattar åt det nu men på morgonen blev jag bara sur ! (A). I alla fall så kunde jag åka bil till skolan för jag börjar soppas tidigt så jag kunde åka med Mamma, som idag åkte med en arbetskamrat som släppte mig vid Kristinedal för vi hade handbollsträning kl 8 på morgonen :( det suger hårt.
Men man får se det roliga i det, man får spela inomhusfotboll, tvåorna mot treorna, det är underhållande, vi var tre man mindre än dem men ändå så vann vi, det säger ju allt om oss ;)

Ja, träningen var slut 9:20 och nästa lektion började 12:45 kallar man det håltimma eller? Det sugen också, att sluta 15:15 på en fredag, vi som slutade kl 10 i ettan :( Varför bli äldre? haha
Vi hade första lektionen i Engelska B och fick såklart en lite läxa att fixa inför nästa lektion, men vad hade man räknat med. Fast läxan var rätt, man skulle bara göra en liten kort interjuv av klasskamrat, jag fick Therese Grün, haha, har typ aldrig pratat med henne ändå går vi i samma klass, oherre asså :D
Men lektionen var lugnt och våran lärare Cecilia var snäll så vi fick gå 14:50 typ, så var väl hemma en timma senare ungefär, så kom jag hemma släppte av min väskan och packa upp den, sedan dra jag och farsan till Ica och handlar. Så köper vi oss var sin kebabrulle som middag, riktigt gott =)

Idag skall jag säga att jag är dödstrött och jobbar för att hålla mig vaken så det blir nog en TV kväll idag, lite handboll på tv TV4sport 22:05 om man är intresserad, sedan skall jag eventuellt köra bil också, halv 12 ungefär, hämta morsan i stan haha =) får se hur det bra, ha en bra fredagskväll :)


Handbollsdag

Ja, idag börja EM i Norge och jag var riktigt sugen på att se bra handboll, klockan sex ungefär började Frankrike - Slovakien. Frankrike är rankade etta inför denna EM slutspel och Slovakien kanske är ett av dem 3 sämsta lagen i EM. Men underskatta skall man aldrig, Slovenien stod upp som bara den, inte ett lika bra handbollslag, men intällning som var till duga. Men Frankrike drog det längsta stråt tillslut genom att göra 32-31 på skraff i sista halv minuten av matchen.
Nu till en annan match Sverige - Island, en otroligt viktig inledningsmatch på detta EM. Denna matchen hade det snackats om långt, långt innan EM startade, för Island slog ut Sverige i VM-kvalet till Tyskland 2006, så ett revansh sluget Sverige kom in på planen.
Men matchen startade nervit från båda hållen, och Sverige försvarsspel är lysande hela matchen igenom, dem släpper endast 19 mål på hela matchen vilket är riktigt, riktigt bra. Matchen slutade 24-19 till Sverige och Tomas Svensson briljerade i målet med 48% i räddningsprocent, enormt mäktigt.
Och nu siktar vi mot lördagens match mot Frankrike som början kl 20:00 en vinst behövs där!

Min Jobbiga Morgon

Ja gott folk, vad säger man? Trodde att jag skulle få en bra dag, börjde 9:45, och det är ändå en bra sovmorgon man får, MEN, mina bussar går hel och halv och tar cirkus 50 minuter ink gång till skolan, om du nu räknar ut lite så om jag tar bussen klockan 9 så kommer jag 5-10 minuter sent. Och eftersom det var första dagen på period 3 tänkte jag att då kan jag ju inte komma för sent så jag får ta bussen halv 9 istället, duktigt av mig.
Jaaa, och nu börjar allt, klockan 8 ringer klockan och då har jag ungefär 20 minuter på mig att äta,klä på mig, fixa iordning mig, borsta tänder ovs ni vet, för bussen går halv och det tar ungefär 10 minuter att gå.
Och det klarar jag galant kommer med på bussen, sitter och lyssnar musik på min Ipod och bara tar det lugnt, går av på brunnsparken som vanligt för att ta spårvagnen, MEN, när jag kommer till spårvagnen träffar jag en person från skolan vi prata lite hastigt och så, MEN, så frågar hon mig "vad skall du till skolan och göra?" och jag svarar som vanligt "Jo, jag skall ha lektioner" och hon svara snabbt "Okej, men du går väl i 2a1?" och jag säger "japp det gör jag, men hurså?" och så säger hon "Jaa, men ni är lediga idag, ni har ingen ledarskap". Och då bröt jag ihop, jag märkar hur mitt ansikte bara blir rödare och rödare, mer sur och ilskan växer i mig. MEN, detta är inte allt, jag bestämmer mig väldigt fort för att ta bussen hem, fort som fan, går en 50 meter och plötsligt ser att min buss kommer mot hållplatsen, den är kanske 200 meter ifrån den, och jag en 150 meter ifrån den. MEN, med min kvicktänka hjärna inser jag att jag inte hinner till den, så jag springer inte till den hållplatsen utan jag sprigner till nästa för att spara tid, så jag troligtvis hinner med den, så jag lägger bena på ryggen och springer utav helvete för att jag vill hem, OCH, jag klarade det, slapp vänta i 30 minuter till, så nu sitter jag här med förstörd sovmorgon och gråten i mitt öga.

Matchen

Dagens match gick åt helvete rent ut sagt, vi spelade som flickor (inget illa menat) men vi kunde fast inte ens passa, hur fan skall vi kunna spela handboll då. Vårt försvarsspel läckte åt alla håll, det kom mål från högerkanten, vänsterkanten, linjen och genombrott och skott utifrån, vi spelade så jävla dåligt. Lätt säsongens sämsta match, om inte kanske genomtidernas sämsta, sedan skall vi inte snacka om dem två pajasarna till domare, skelögda båda två, speciellt han med glasögon, han kunde man inte ens prata med utan att han vifta medtvå minuter, man blir så jävla förbannad på efterblivna domare som inte kan handboll på herrjunior elit nivå.
Men nog om detta, bara glömma o träna vidare inför nästa år som är det absolut största målet nu, och så börjar Handbolls EM i Norge, Sverige spelar imorn mot Island klockan 20:15, sändning på 4an kl 19:30.
Andra Matcher är mot Frankrike på Lördag samma tid som på torsdag om jag minns rätt och så har dem med Solvenien på söndag klockan 16:15, hoppas alla sportnördar som mig tittar.
Skola Imorn med ny 8 veckors period, så nu har jag Ledarskap och Engelska B, hoppas det blir bra! Godnatt på er och ha en bra dag!

Matlagarn :)

Dagen börjar men en försovning så missade matten, men vem klagar när man får sova lite exktra :) inte jag i alla fall ! Sedan bar det av till skolan där jag bara hade en lektion till Samhäll B vilket blev en lektion på bara en knapp timma, den handlade om terrorism, så intressant tycker alla säkert ! Menmen, så jag hann gå upp och kolla vad jag fick på Nationella i Matte B och......... JAG KLARADE DET ! :D  Har vart nervös så in i helvete att jag skulle gå IG i detta men nu är jag Godkänd och det känns skönt :)
Därefter åkte jag hem och gick in på Ica, där tippade jag lite på några matcher som kommer imorn på Handbolls EM
Såhär tippade jag :)
Island - Sverige, En 2a
Danmark - Norge, En 2a
Kroatien - Polen, En 2a :D
Detta gav mig oddset  8,03 och jag satsan 20 kr så jag kan vinna dryga 160 kr om det går in, det var bara en kul grej :)
Och nu har jag lagat 3 fina kycklingklubbor som jag skall trycka i mig som en slags lunch/middag en blandning :)
Och ikväll är det match mot Guldkroken i Heidhallen 19:40, Dags att Krossa !

Mönstring

Oherregud ! Mönstring, trodde det skulle vara lätt, men det var fan pain in the ass! För det första började allt klockan 8a på morgonen, bara det var ett helvete ! Fast jag fick mig några goa skratt under dagen. Det börja faktiskt med ett på morgonen direkt, då man skulle visa sitt pass för någon person skulle checka en. Ja då får man inte ens se denna personen utan prata i en jävla mikrofon, haha då börja jag redan små le, sedan skulle man ju lämna in passet till henne, sdå hade dem en en två tum tjock jävla järngrej som snurra runt som man fick lägga det på, haha då log jag ännumer. När allt det var klart fick jag ta mitt pass igen och gå igenom dörren, då öppna hon ett fönster och då fick jag se henne, så börjar hon prata genom fönstret och då var det en helt annan röst än den innan, dem hade asså röstomvandlare på den mikrofon pratar grejen, haha då skratta jag mig igenom det hela ända bort till pliktverket :) ! Och inte nog med detta stod det en bil med fyra personer vid ingången till hela orådet med skarpladdad vapen, haha och då tänker jag, "vem fan vill bryta sig in här?" haha, då jag skratta och gick vidare.

Så började allt direkt med att sitta med ett jävla prov, klockan 8a på morgonen, ofta man kan tänka då, då fick man ett liknande högskoleprov, då man skulle kolla synosymer på ord och samband mellan olika bilder, vilket var lika med huvudvärk.
Sedan fick jag träffa en sjuksköterna som kollade synen och hörsen och det gick utmärkt, bara lite brytningsfel på ögonen men hörseln perfekt. Så kollades hjärtat och allt det där och det var helt normalt, sedan gick vi runt lite o prata om lite papper som jag fyllde i på morgonen, och allt var bra där.

Och nu kommer det roligaste på hela dagen, snacket med psykologen. Det var hur kul som helst, allt börja med attt hon börjar prata med mig, och vad är det för tonläge hon använder? Hon tror jag är tio år eller något, haha. jag börjar små le direkt o babblar på så in i satan, min mun går bara och berättar verkligen allt, haha. Så efter tag frågar hon mig "Har du lätt för att ta order av någon?" och nu tänker jag, oh vilket läga jag har för att få gång lite skratt här och svarar först lite lugnt och klämmer till allt på slutet "Japp, det har jag lugnt med om det är min chef som säger till mig, men om någon på gatan och ber mig ta självmord gör jag ju inte det" Haha och ett enormt skatt bryter ut och jag känner mig så jävla lycklig, jag fick psykologen att skratta, min dag är räddad :D

Sedan trumma allt på som vanligt, fick en 8/9 på styrkan och 6/9 på cykel, 18 sekunder från 7 av 9 på cykeln, men det var mjörksyra så in i helvete, faktiskt sjukt jobbigt. Sedan fick jag välja lite grejer jag ville söka till, men sa ju att jag inte var så intresserad.

Sedan snabbade jag mig därifrån för att åka till vågmästarplatsen och fixa mitt "lägg" hos polisen, och jag lovar, fick den absolut fulaste bilden någonsin på det kortet ! Sedan åkte jag hem med farsan och vi tog vägen om bilskolan och skrev in mig där! And that's my day so fare! :)

Välkommen till min nya blogg!

Hej och hjärtligt välkomna till min ny skapade blogg.
Här kommer ni kunna läsa vad som händer i mitt liv så att säga. Ni får gärna kommentera det ni tycker också, dock vill jag påpeka att stavfel kommer och jag är medveten om det, och andra negativa tankar, håll det för er själva, och det positiva kan ni knäcka ur er.
Ha det bäst / Orsa

RSS 2.0